Reviews

Deelnemers over onze training

Caroline

“Patrice geeft hele fijne, warme en veilige begeleiding in een moeilijk proces als je relatie niet goed loopt. Ze heeft direct door hoe dingen zitten en voert precies het goede gesprek. Echt heel erg fijn, heb er heel veel aan gehad zowel voor mijn relatie als voor mezelf”

Theo Meijerink

Verpleegkundige

Voor een groep durven spreken, of het nou een spreekbeurt was op school, een presentatie geven op m’n werk of op een bruiloft een groep toespreken: altijd zag ik er tegenop. Ik weet niet anders of ik zag mezelf dan ook als iemand die daar niet veel van bakt. Dus ik liet het graag aan anderen over.

Het mooie van deze training is, dat je al in de eerste les ervaart dat iedereen, ook degene waarvan je het niet verwacht, dezelfde angst heeft, iedereen zit in hetzelfde bootje. Je staat er niet alleen voor, waardoor gevoelens van schaamte snel wegvallen. Esmeralda en Patricia creëerden daarnaast een veilige en ontspannen sfeer waarin je vooral jezelf kunt zijn.

Al die strakke eisen die ik mezelf oplegde over hoe ik over moest komen tijdens het spreken konden in de prullenbak.
Dankzij deze training weet ik nu dat ik het gewoon kan en ben ik mezelf ook gaan zíen als iemand die dit kan!

Sterker nog, na een aantal weken merkte ik dat het zelfs leuk kan zijn om voor een groep te staan en niet precies te weten wat ik zou gaan zeggen. Dat overtrof mijn verwachtingen.

Dat wil helemaal niet zeggen dat de zenuwen nu ineens helemaal weg zijn, maar wéten dat ik gewoon rustig voor een groep kan spreken, of het nou met of zonder spanning gepaard gaat, maakt alle verschil en is een mooie basis om verder te groeien. Dat is voor mij de waarde van deze training die ik iedereen van harte aanbeveel. Dankjewel Patricia en Esmeralda.”

José Lozano

Jobcoach

“Blij om te merken dat de training boven verwachting was. Ik vond het een waardevolle cursus in een fijne en veilige omgeving.

Marnix Mellaert

“Mijn grootste learning is de combinatie mindset én doen. Veel oefenen en vooral blijven oefenen. Buiten mijn comfortzone gaan. Ik heb voor mezelf gemerkt dat de cursus echt werkt!

Willian Vogel

Controller

“De cursus was laagdrempelig in een fijne, vertrouwde omgeving.

Robin Snak

Finance Manager

In een vertrouwde omgeving heb ik veel geleerd. Dank voor de fijne cursus Esmeralda en Patricia.”

professioneel presenteren

R. (wenst anoniem te blijven)

Business Controller

“Al een poosje had ik last van spreekangst. Via de training kwam ik erachter dat die angst kwam doordat ik onrealistisch hoge eisen aan mezelf stel.
De training heeft me geholpen om hier inzicht in te krijgen en dat ik met een mildere blik naar mezelf mag kijken.
Ik heb geleerd om met meer zelfvertrouwen voor de groep te staan en dat ik mezelf mag zijn. Door met een mildere blik naar mezelf te kijken, wordt de situatie om te presenteren anders.
Ik ben meer gefocust op het verhaal dat ik hou en niet meer op de eisen die ik aan mezelf stelde.
Als jij ook last hebt van spreekangst dan is deze training echt de mogelijkheid om dit aan te pakken. Door praktische tips leer je spelenderwijs steeds makkelijker presenteren.
Daarnaast krijg je zelfinzichten waardoor je met de oorzaak van de angst aan de slag kan gaan.”
Review Dare to Be Academy

Robert van Aspert

Functionele beheerder

Een laagdrempelige training waarbij ik me veilig voelde binnen de groep.
In kleine stapjes oefenen zorgt voor een groot resultaat.
Voor een groep durven staan gaat me nu goed af en de angsten die ik had zijn niet uitgekomen.
De beren zaten in mijn hoofd en niet op de weg!
Dank Esmeralda en Patricia
Parmis

Parmis Sardari Nia

Interne begeleider

“Mijn grootste angst was de onzekerheid om naar voren treden, de angst dat het verkeerd gaat lopen als ik moest presenteren. Gebrek aan zelfvertrouwen. Mijn grootste learning was fouten omzetten in leermomenten. Bewuster worden van mijn gedachten en deze omzetten naar positieve gedachten. De training De Moed om te Spreken is een fijne, leerzame training die je bewuster gaat maken van je zelfbeeld, je zelfvertrouwen vergroot en dit alles binnen een veilige setting. Het is een training die zorgt voor een gedragsverandering.”

Paolo

Business director

“What’s in a name? De naam van deze training doet het programma goed eer aan. En deze zit goed en logisch in elkaar. Met veel ruimte voor (veilige) verkenningen en[…]”

Emmy van Maurik

Sportcoach

“Ik wilde graag ‘leren presenteren’, maar wat bleek: er zit zoveel meer achter! Tijdens deze cursus heb ik veel geleerd op gebied van presenteren, maar heb mijzelf ook persoonlijk ontwikkeld[…]”

Anya Hopstaken

Coaching

“Het was een fijne training in een veilige omgeving en aangename ambiance. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om deze training te volgen en kijk uit naar wat nog komt. Dankjewel Esmeralda en Patricia.”

Review Dare to Be Academy

Cynthia Lim

Kinderarts

“Voor mij was spreken voor een groep mensen altijd iets waar ik erg tegenop zag. De spanning die ik hierbij voelde, bracht mij in een negatieve spiraal en kostte mij steeds veel energie.

Esmeralda en Patricia hebben mij doen inzien dat ik op mezelf mag vertrouwen en dat spanning omgezet kan worden in positieve energie.
De gesprekken met, en observatie van mijn medecursisten, hebben mij doen beseffen dat schijnbaar zelfverzekerde mensen, dezelfde spanning kunnen ervaren als ik had. Dat gevoel van “niet alleen zijn” heeft mij sterker gemaakt.
Voordat ik aan deze cursus begon, had ik nooit gedacht dat ik eens met plezier de aandacht zou vragen voor wat ik te zeggen had, zoals dat nu wel het geval is. Ik vind het nog steeds heel bijzonder.”

Review Dare to Be Academy

Sofieke van Geenen

Fashion & Sportswear designer by Sofiek.Unique

“De belangrijkste reden dat ik mij heb opgegeven voor deze cursus is dat ik graag op een ontspannen manier wilde spreken voor een groep zonder dat mijn zenuwen mij in de weg stonden. Nou, ik kan je vertellen dat dat gelukt is!

De trainingen hebben een goede opbouw, waarbij er heel veel wordt geoefend in een ontspannen en vrolijke sfeer. Alles gebeurt in een veilige setting met zeer goede begeleiding én top support van je mede deelnemers.

Het grootste leermoment vond ik de oefening met de VR bril. Met deze bril op lijkt alles zo echt waardoor je gelijk losser komt, en goed kan oefenen. Mocht je nou ook op een relaxte manier willen oefenen met je spreekangst dan is deze cursus zeer aan te raden.”

Review Dare to Be Academy

Eline Blok

“Er wordt specifiek gekeken naar jouw eigen leerproces en hiernaar gehandeld. De lessen zijn zo opgebouwd dat je jezelf elke keer een stapje verder duwt. In de eerste paar lessen heb ik vooral gekeken naar mijn eigen kwaliteiten en valkuilen en hoe ik hier het best mee om kan gaan. Daarna ging het meer over hoe je deze competenties inzet in je werk/studie omgeving. Ik vond deze overgang zeer effectief en ik kreeg de kans om deze kennis toe te passen in de praktijk. De online modules waren heel fijn om in te werken, ik vond de filmpjes en de bijpassende theorie heel goed aansluiten waardoor ik daarna goed kon werken in het werkboek met de opdrachten erbij.”

Review Dare to Be Academy

Silke Groot

“Gaan staan voor wie je bent is het dapperste en het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven!”

Review Dare to Be Academy

Irene

Ingenieur

“De moed om te spreken begon voor mij met een ontdekkingstocht naar mijn eigen talenten, dat als een fundament diende om de durf op te bouwen om met zelfvertrouwen voor een groep te staan. In een ontspannen sfeer en met indivuele aandacht voor mijn persoonlijke doelstellingen stimuleerden Esmeralda en Patricia mij om telkens die stapjes uit mijn comfortzone te zetten, waardoor ik na elke sessie ervaarde dat ik gradueel groeide naar meer zelfzekerheid in het spreken. Verder reikten ze op een creatieve manier nuttige handvaten aan die ik in mijn achterhoofd kon houden om op terug te vallen vlak voor en tijdens spreekmomenten. Bedankt Patrica en Esmeralda, voor al jullie aanmoedigingen en geloof in mij!”

Review Dare to Be Academy

Niki Aanraad

Interior Designer

“Ik wilde graag ontspannen voor een groep kunnen presenteren/spreken. Mijn persoonlijke uitdaging was vooral om onvoorbereid voor een groep te staan. Stap voor stap nemen ze je mee, en maak je ook een persoonlijke ontwikkeling. Het is meer dan alleen leren presenteren. In een relatief korte periode, leer je om de rust te bewaren voor en tijdens het spreken. Het is fijn om te oefenen in de veilige en fijne setting waar fouten gemaakt mogen worden. Bedankt Esmeralda en Patricia!”

R.

Consultant

“Ik meldde me aan voor deze training omdat ik veel onrust voelde tijdens het presenteren voor een groep en als ik aandacht kreeg tijdens een vergadering. Ik heb geleerd dat ik verbinding kan maken met mijn lichaam en mijn gevoel. Ik kan aarden en focussen op rust voor, tijdens en het presenteren en ik ben meer ontspannen. Ook heb ik geleerd mezelf niet meer klein te maken en de ‘stemmetjes’ uit te zetten. Het was een veilige omgeving om te oefenen en ik heb tips gekregen om te presenteren op een manier die bij mij past.”

Linda Lauwerijssen

Informatieadviseur

“Ik heb me aangemeld omdat ik het verschrikkelijk vond voor een groep te staan, ik was bang voor spanning en dat ik dan niet meer uit mijn woorden zou kunnen komen. Ik weet na afloop van de training dat ik mag vertrouwen op wat ik weet en wat ik kan en dat ik er mag zijn! Ik heb hele nieuwe positieve ervaringen opgedaan. Esmeralda en Patricia kunnen je heel goed op je gemak stellen en de training zit inhoudelijk goed in elkaar. Er zijn veel leuke oefeningen en er is veel afwisseling. Dankjulliewel.”

Review Dare to Be Academy

Annemarie

Interieur & Project designer

“Voordat ik mij aanmeldde voor de training was mijn wens om wat meer ontspannen te kunnen spreken voor groepen, mij van te voren minder druk te maken en op het moment zelf meer uit de verf te komen.
Vanaf het eerste moment voelde het goed in de groep onder begeleiding van Esmeralda en Patricia. De voorstelronde waar ik best tegenop zag bleek een hele prettige en creatieve kennismaking en had niks te maken met het ‘gewone voorstelrondje’.
Dat was al een fijn begin. De groep is precies groot genoeg om in vertrouwde sfeer het spreken te oefenen en Esmeralda en Patricia hebben een prettige, praktische aanpak en weten je op je gemak te stellen als dat nodig is.
De 3-D ervaring vond ik geweldig en de presentaties houden voor de groep ging iedere keer weer een stukje beter. Er is een vertrouwelijke sfeer in de groep, er werd aangemoedigd en positieve feedback gegeven. iedereen is er immers met hetzelfde doel; je prettig en ontspannen voelen bij het spreken voor groepen.
Ik zou deze training zeker aanraden, omdat je hier echt met hulp van Patricia, Esmeralda en je groepsgenoten leert om op je eigen manier ontspannen te leren spreken en je daarbij geheel jezelf kunt blijven. Geen snelle tips en trucs en theorie, maar juist door het in een ontspannen sfeer keer op keer te oefenen en het gewoon te doen, het heeft mij echt opgeleverd wat ik wilde; een meer relaxte spreker te zijn.”

Download onze brochure

Wil je meer informatie over de training, download dan hier de brochure.
Je ontvangt deze direct in je mailbox.
Naam*

Blogs

De Kracht van Netwerken voor Trainer/Coaches: Bouw aan Jouw Succes!

In de dynamische wereld van training en coaching is zichtbaarheid essentieel voor professioneel succes. Een van de meest effectieve manieren om jezelf in de schijnwerpers te zetten en waardevolle zakelijke [...]

4 redenen waarom jij je niet meer moet ‘verstoppen’ achter een collega bij bedrijfspresentaties

Het is een situatie die velen van ons maar al te bekend voorkomt. Je zit in een vergadering of een bedrijfspresentatie, en terwijl de spanning begint te stijgen, kijk je [...]

Ben jij ook zo leergierig?

Wat lees jij in magazines het liefste? De nieuwste trends, tips voor gezond leven of een kijkje in het leven van iemand anders? Dat laatste zou je onder de noemer [...]

Toch nog een vraag?

Neem contact met ons op.