Online cursus

De Kunst van het Netwerken

Wat houd je tegen om te netwerken? Ontbreekt het jou soms aan de vaardigheden?  Dan ben je hier aan het juiste adres!

De één maakt van nature gemakkelijk contact en de ander moet er wat meer moeite voor doen. Netwerken is een vaardigheid die je kunt leren. En heb je de kunst van het netwerken eenmaal in de vingers dan gaat je dat heel veel brengen.

Vergroot vanaf vandaag je netwerk. Het gaat je heel veel opleveren!

Vrijblijvend advies?
Bel +31 6 42 67 79 56 

Waar herken jij jezelf in?

  • Jouw business als trainer of coach vraagt om eropuit te gaan. Om nieuwe klanten te ontmoeten en om zakelijke contacten te leggen. Je eigen (kleinere) netwerk heb je in beeld, maar hoe maak je contact met onbekenden?
  • Je vindt het heel belangrijk om ‘aardig gevonden’ te worden. Je bent daardoor extern georiënteerd en vooral bezig om te kijken hoe de ander op je reageert.
  • Je wilt niet dat iemand aan jou kan zien dat je het spannend vindt. Want in ‘jouw functie’, ‘met jouw kennis’, met ‘jouw grote vriendenclub’ vind je zoiets toch niet eng? Besef dat anderen vaak helemaal niet zien dat jij iets spannend vindt.
  • Je hebt misschien een keer een bijeenkomst bijgewoond waar je je alleen voelde. Het is dan lastig om de volgende keer die situatie weer vrijwillig op te zoeken.
  • Je vindt het te spannend. Vaak weet je wel dat de oplossing zit in het doen, wellicht wordt dit ook vaak genoeg tegen je gezegd. Maar het ‘gewoon doen’, daar ben je juist bang voor.
  • Je weet dat deze kleine investering (49 euro) bij uitstek geschikt is voor jou als trainer /of coach omdat je op zoek bent naar makkelijk in te voeren tips om je netwerk uit te breiden.

Deze online cursus gaat jou helpen om met meer plezier door nieuwe vaardigheden te gaan netwerken. Aan de hand van 14 verschillende thema’s combineren we theorie, diverse oefeningen en inspirerende opdrachten.

Na het doorlopen van de gehele online cursus om te netwerken heb jij concrete openingszinnen, je (gewenste) netwerk in kaart en het belangrijkste…. Je beheerst De Kunst van het Netwerken.  Een enthousiasmerende en praktisch ingerichte training die je geheel in jouw eigen tempo kunt doen. Na aankoop ontvang je direct je inloggegevens in de mail en kun je aan de slag. Vergroot vanaf vandaag je netwerk.

Learnings van deelnemers

“ik vind het fijn dat ik kris-kras door de online thema’s kan gaan en kan starten waar ik wil”

“Duidelijke én zeer pragmatische oefeningen, ik weet nu precies wat ik moet doen. En… ik heb een hele nieuwe klantenkring op weten te bouwen”

“ik vind het fijn dat ik anoniem en op mijn eigen tempo door de online thema’s kan gaan en kan starten wanneer ik wil. Ik heb nieuwe opdrachten gekregen omdat ik de stoute schoenen durfde (en kon) aantrekken om te gaan netwerken. ”

“leerzaam én leuk dat ook Esmeralda en Patricia hun favoriete netwerkmomenten delen!”

“vooral de visualisatie oefening bij het onderdeel ‘zelfvertrouwen’ heeft me enorm geholpen en mijn angst om zomaar op vreemden af te stappen verminderd”

“wat een uitgebreide online cursus! echt zo veel meer dan de losse tips & tricks die je overal op Facebook kan vinden!”

“de oefening ‘luisteren naar de haakjes’ zorgde er voor dat mijn aandacht naar de ander uitging en ik echt beter ben gaan luisteren, vervolgens rustiger werd en beter in gesprek raak met onbekenden”

“blij dat er aandacht is voor verschillen in cultuur: waardevolle theorie en tips!”

“de oefening waarbij ik commitment met mezelf aan moest gaan vond ik eerst heel lastig maar heeft me veel geleerd om in actie te komen én in actie te blijven: een eye opener voor me”

“ik durf nu met veel meer gemak een gesprek aan te gaan met onbekenden, dankjewel Esmeralda en Patricia”

Veelgestelde vragen

Één van de grootste voordelen van een goed netwerk zijn de kansen en mogelijkheden die het biedt. De beste kansen worden altijd gedeeld binnen het eigen netwerk van personen, vaak al voordat ze überhaupt naar buiten komen! Je kunt hierbij denken aan opdrachten, projecten, fusies, personeel of nieuwe klanten.

Maar het is ook handig voor je privé leven. Zou je graag willen aansluiten bij een nieuwe sport, dan stap je ook in een ‘nieuwe groep’.

Denk ook eens aan het starten van een nieuwe opleiding of de eerste dagen bij een nieuwe baan. Jezelf laten zien, met gemak over koetjes & kalfjes praten is een vaardigheid waar je eigenlijk niet buiten kunt. Bijeenkomsten, recepties, medewerkersbijeenkomsten … er zijn meer netwerkmomenten dan je denkt!

Zie deze online cursus als een cadeautje aan jezelf, je gaat vanzelf het plezier ervan ervaren.

Na aanmelding kun je meteen starten.

Je ontvangt in een aparte mail direct je inloggegevens en je hebt dan via de Dare to be Academy toegang tot het lesmateriaal. De cursus is helemaal zelfstandig te volgen, er zit geen persoonlijke ondersteuning bij de cursus.

Je werkt online in je eigen tempo, waar je maar wilt.

Je kunt er dus zo lang over doen als jij wilt. Er zijn thema’s die meer tijd nodig hebben, maar dit hangt ook van je persoonlijke voorkeur af.

Advies is om elke week aan een thema te werken en gericht aan de slag te gaan met de bijbehorende oefeningen en/of theorie. Maak er een uitdagend project van voor jezelf!

Het lesmateriaal staat 6 maanden voor je open.

De praktische tools die je in deze cursus aangereikt krijgt zijn van onschatbare waarde.  Netwerken kun je leren. Jij gaat met deze cursus heel praktisch aan de slag met je vaardigheden om te kunnen/durven netwerken.

Als jij met andere ogen gaat kijken naar deze vaardigheid en gaat oefenen met de inspirerende werkvormen dan zul je merken dat ook jij de ‘moed om te netwerken’ gaat krijgen.

Deze cursus is geheel in je eigen tijd en tempo vanaf je eigen comfortabele bank te volgen. Je ontvangt tips om ‘spannende evenementen te overleven’ en daar zelfs weg te gaan met nieuwe connecties. Daarvoor zul je eropuit moeten en we gaan je daar zeker toe uitdagen. Met de tips in de cursus zul je merken dat je bagage hebt om die bijeenkomsten nuttig bij te wonen.

Omdat we tegenwoordig ook een online leven leiden kun je ook inschrijven voor een online ZOOM sessie waarin je met een aantal onbekenden en met leuke werkvormen gaat leren netwerken. Houd de website in de gaten voor data waarop je kunt inschrijven.

In de cursus vind je huiswerkopdrachten die je voor jezelf gaat maken. Deze hoef je dus niet in te leveren. Er is ook geen goed of fout antwoord. Het resultaat van het maken van de oefeningen zijn persoonlijke inzichten, handige beginzinnen en bijvoorbeeld een pakkende pitch. Je kunt de inzichten schrijven in een print van de module of in een eigen notitieboekje.

Toch nog een vraag?

Neem contact met ons op.